Spread the love

ISTQB Sample Question Papers

Spread the love

ISTQB Mock Questions Part-26:

ISTQB Examination sample question

1.which test requires the execution of the software component?
a. Fomal Inspection
b. Dynamic testing
c. Code walkthrough
d. Execution Testing

Ans-b

2. What would USALLY have a set of input values and execution conditions?
a.Test basis
b.Test case
c.Test objective
d.Test control

Ans-b

3.  For Software to be realiable it must:
a.Be easy maintain
b.Be unlikely to cause a failure
c.Never fail under any circumstances
d.Be written according to coding standard

Ans-c

4. Which of the following is not a characteristic of UAT?
a. Use of automated test executin tools
b. Testing performed by users
c. Testing against acceptance test criteria
d. Integration of systm with user documentation.

Ans-a

5.Regression Testing always involves
a.Testing whether a known software fault been fixed
b.Execution a large number of different tests
c.Testing whether modifications have introduced adverse side effects
d.It is not possibe to test against suchevents prior to release

READ  What is Model Based Testing?-MBT
READ  How To Pilot A Test Automation Project?

Ans-c

6. To make a test effective it is most important:
a. It is easy to execute
b. It is designed to designed to detect faults if present
c. The expected outcomes is specified before execution
d. it is unlikely to delay progress

Ans-b

7. The incremental model of software development is
a. A resonable approach when requirements are well defined
b. A good approach when a working core product is required quickly
c. The best approach to use for projects with large debvelopment teams
d. A revolutionary model that is not used for commercial products

Ans-b

8. Which is not the part od performance testing
a. Maasuring response time
b. Measuring transaction rates
c. Recovery testing
d. simulating many users
e. Generating many transaction

Ans- c

9. All might be done during unit testing except
a.Desk check
b.Manual support testing
c.Walkthrough
d.Compiler based testing
ans-b

10. Which is not a test oracle?( Source of expected outcome)
a. The existing system(For a bench mark)
b. The code
c. Individual’s knowledge
d. User manual

ans-b

11. Integration Testing is the small
a. Tests the individual components that have been developped
b. Test interactions between modules or subsystems
c. Only uses components that form part of the live system
d. Tests interfaces to other system

ans-b

12. Which of the following is false
a. In a system two different failures may have different severities
b. A system necessarily more reliable after debugging for the removal of a fault
c. A fault need no affect the reliability of a system
d. Undetected errors may lead to faults and eventually to incorrect behaviour

READ  How to Copy a Files Contents and Paste in AutoIT using Clipboard
READ  How to Copy a Files Contents and Paste in AutoIT using Clipboard

ans-b

13.Which of the following is a functional testing?
a. Boundary value analysis
b. Performance testing
c. Usability testig
d. Security testing

ans -a

14. Which of the following is the best source of expected outcomes for UAT?
a. Actual result
b. Program specification
c. User Requirements
d. System specification

ans-c

15. which is false statement?
a. System tests are performed by independent teams
b. Functional testing is used more than structural testing
c. Faults found during system test are very expensive to fix
d. End user should be involved in system test

and -d

16.We split testing into distinct stages primarily as
a. Each stage has different purpose
b. It is easier to manage
c. we can run different tests in different environment
d. The more stage we have the better the testing

ans-a

17. Which document specifies the execution order
a. Test design specification
b. Test item specification

c. Test procedure specification

d. Test plan specification

ans-c

18. Responsibility of a moderator of a formal review:
a.Decide on execution of review
b.Document all the issues and problems
c. Leading the review of the documents
d. Identifying and describing the finding

ans-c

ISTQB Examination sample question




Spread the love
Animesh Chatterjeehttps://techtravelhub.com/
I am the founder and owner of the blog - TechTravelHub.com, always love to share knowledge on test automation,tools,techniques and tips.I am a passionate coder of Java and VBScript.I also publish articles on Travel ideas and great honeymoon destinations.Apart from these, I am a gear-head,love to drive across India. I have shared lots of articles here on How to travel several parts of India.Customization of cars aka car modification is my another hobby.Get in touch with me on ani01104@gamil.com

Related Articles

Learn What Primary Tools For Test Automation

Primary Tools For Test Automation According to the Gartner report Magic Quadrant...

Comments

Recent Posts

Super Keyword in Java Simplified

Super Keyword Super Keyword in Java Simplified: Java defines a special...

Learn Object Repository in UFT in An Efficient and Fast Manner

Object Repository in UFT The post will cover the following...

Learn What Primary Tools For Test Automation

Primary Tools For Test Automation According to the Gartner report...

EDITOR PICKS


Spread the love