QTP certification Sample Test

    0
    19
    Spread the love
    • 1
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
      1
      Share

    1. Which is not a build in variable in QTP?
    a. Test Name
    b. Action Iteration
    c. Test Path
    d. Test Iteration

    Ans–C

    2. Different ways to add object to object Repository
    a. View/Add object in Active screen
    b. Insert Step for selected in active screen
    c. Using add object repository
    d. All

    Ans-d

    3. Properties to acess the runtime properties and methods of an object
    a. GetROProprty
    b. GetRO method
    c. Runtime
    d. Object

    Ans-a

    4. Which function is used to get current time and date?
    a.Now
    b. Datetime
    c. Date
    d. Get Date Time

    Ans-a

    5. Inorder to crate action templete, we need to copy text from
    a. Action template.temp
    b.Actiontemplate.mst
    c.Actiontemplatefile.mst
    d.Actiontemplate.mst.txt

    Ans-b

    6.Which tool in menu is used to update active screen of a step?
    a.Change Active screen
    b. Update Active screen
    c. Capture Active screen
    d. Modify active screen

    Ans-c

    7.Which of the following is used to identify objects and text strings variying values?
    a.Object Repository
    b. Regular expression
    c. Environmental values
    d. Object identification

    Ans-b

    8. Active screen is used for
    a. Inserting checkpoint
    b. Generating required step using step generator
    c.all
    d. Inserting output values

    Ans-c

    9. Activescreen saves the data that dynamically changes for everyscreen
    a. True
    b. False

    Ans-a

    10. What are the different Object Repository types?
    a. Per action
    b. per test
    c. Shared
    d. Both Per action and shared

    Ans-d

    Don't miss out!
    Subscribe To Newsletter

    Receive top technical news, lesson ideas, travel tips and more!

    Invalid email address
    Give it a try. You can unsubscribe at any time.

    Spread the love
    • 1
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
    •  
      1
      Share

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here